Steyler Missionare
Missionshaus St. Michael
 

WEEKENDRETRAITE THUISKOMEN BIJ JEZELF

 

Vrijdag 13 - Zondag 15 april 2018

Wegwijzende verhalen zoals sprookjes of de zwerftochten van Odysseus laten zien dat het mogelijk is dat mensen thuis kunnen komen, hun draai kunnen vinden in hun leven. Vaak maken ze wel allerlei omzwervingen en is het moeilijk los te komen van bepaalde leefpatronen. Die houden je gevangen waardoor je niet verder kunt, niet innerlijk vrij kunt worden. Dit gemis vraagt erom te worden opgeheven. Dat kan door de essentie van je geest te herkennen, die is er namelijk een van oneindige vreugde. Door erop te vertrouwen dat er een weg is waar een verdiepende en bevrijdende draai mogelijk is, kun jij je eigen spoor gaan trekken en uitzicht krijgen op je bestemming. Dat is een leven waar je veilig bent en dicht bij jezelf blijft.

In deze retraite ga je na wat jouw verlangen is, wat je in beweging brengt en welke ingrediënten belangrijk zijn op je zoektocht naar geluk, naar jezelf. De retraite vindt plaats in het prachtige, aan de Maas gelegen klooster, St Michael in Steyl, en bestaat uit zes groepsbijeenkomsten van telkens ongeveer vijf kwartier, waar eenvoudige oefeningen behulpzaam zullen zijn om stil te staan bij jouw unieke levensspoor en je thuiskomst. Naast een paar korte inleidingen op het thema en de deelthema’s bestaat deze retraite uit: meditaties, reflectie-opdrachten, uitwisseling via korte gesprekjes, verstilling en beweging. In de avonden ronden we de dag af en brengen deze tot rust. De retraite is verstillend, dat wil zeggen met momenten van stilte (niet de gehele retraite is in stilte).

Deze retraite biedt ook volop de kans te genieten van de sfeer van deze plek, de kloostertuinen, de Maas en de heerlijke maaltijden. Er is ook tijd voor jezelf om te rusten, te wandelen en te lezen en je kunt ook deelnemen aan de gebedsmomenten (in het Duits) van het klooster.

Data:               Vrijdag 13 - Zondag 15 april 2018
Tijd:                aankomst: 17.00 uur – vertrek 15.00 uur
Kosten:            € 260,- (kamer met douche/wc)
                       € 235,- (2-pers. kamer met douche/wc)
                       € 215,- (kamer met wastafel)                        
                       Inclusief: Eén of tweepersoonskamer op basis van volpension

Begeleiding:      Ton Roumen

Info en aanmelden:
online aanmelden
tonroumen(at)bezinnen(dot)com of 06 307 101 36
www.bezinnen.com
 


DE: NewsView NewsView View News