Steyler Missionare
Missionshaus St. Michael
 

WEEKENDRETRAITE THUISKOMEN BIJ JEZELF

 

Vrijdag 8 - zondag 10 april 2016

Wegwijzende verhalen, zoals sprookjes of de zwerftochten van Odysseus laten zien wat er in een mensenleven kan gebeuren. Soms maken we allerlei omzwervingen en is het moeilijk los te komen van leefpatronen die je gevangen houden waardoor je niet verder kunt. Het lijkt erop alsof we gescheiden zijn van een vitale levensader. Dit gemis vraagt erom te worden opgeheven. Dat kan door de essentie van je geest te herkennen, die is namelijk een van oneindige vreugde. Door erop te vertrouwen dat er een weg is waar een verdiepende en bevrijdende draai mogelijk is, kun jij je eigen spoor gaan trekken en uitzicht krijgen op je bestemming.

In deze retraite ga je na wat jouw verlangen is, wat je in beweging brengt en welke ingrediënten belangrijk zijn op je  zoektocht naar geluk, naar jezelf. Deze retraite is een mooie gelegenheid stil te staan bij jouw unieke levensspoor en de 'thuiskomst' bij jezelf.

De retraite vindt plaats in het prachtige, aan de Maas gelegen klooster, Centrum St Michael in Steyl, en bestaat uit zes groepsbijeenkomsten van ruim een uur, waar eenvoudige oefeningen behulpzaam zullen zijn om stil te staan bij jouw unieke levensspoor en je thuiskomst. We bedienen ons van geleide meditaties, visualisaties, beweging, opdrachten en korte gesprekjes. In de avonden ronden we de dag af en brengen deze tot rust.

Deze retraite biedt ook volop de kans te genieten van de sfeer van deze plek, de kloostertuinen, de Maas en de heerlijke maaltijden. Er is ook tijd voor jezelf om te rusten, te wandelen en te lezen en je kunt ook deelnemen aan de gebedsmomenten (in het Duits) van het klooster.


Data:               Vrijdag 8 - zondag 10 april 2016
Tijd:                 aankomst 17 uur – vertrek 15 uur
Kosten:            € 245,- (kamer met douche/wc)
                        € 220,- (2-pers. kamer met douche/wc)
                        € 200,- (kamer met wastafel)                        
                        Inclusief: Eén of tweepersoonskamer op basis van volpension

Begeleiding:      Ton Roumen

Info en aanmelden: 
tonroumen(at)bezinnen(dot)com of 06 307 101 36
www.bezinnen.com
 


midweek zazen meditatie

maandag 9 april t/m donderdag 12 april 2018

Mediteren in stilte met Br Jeroen Witkam


De weg naar binnen

27 t/m 29 april 2018

De innerlijke ruimte, een spirituele weg


Iyengar® Yoga-Kurzurlaub

10. - 13. Mai 2018

Iyengar® Yoga-Kurzurlaub

 


DE: NewsView NewsView View News