Divine Word Missionaries
Mission House St. Michael's
 

WEEKENDRETRAITE HELING VINDEN

 

Vrijdag 9 - Zondag 11 november 2018

De natuur beschikt over het vermogen om te helen, het is een natuurlijk vermogen. Jij bent ook natuur en beschikt dus ook over dit vermogen. De kunst is om in contact te komen met dit helende vermogen in jezelf en er gebruik van te maken. Want er zijn genoeg levensthema’s en pijn die om heling vragen. Denk bijvoorbeeld maar aan de stress die je ervaart, de onrust die er is of de angst die je maar niet los kunt laten. Heling is overigens simpel. Het is de glimlach of de zoen van de ander die bemoedigend is. Een wandeling in de natuur kan je goed doen en een troostend woord of gebaar verzacht de pijn of neemt die zelfs weg.

In deze weekendretraite kom je met je vermogen om jezelf te helen in contact en leert het te gebruiken. Dat doe je bijvoorbeeld door goed te aarden, zonder oordeel te leven en met mildheid naar jezelf en de ander te kijken.

De weekendretraite vindt plaats aan het prachtige, aan de Maas gelegen klooster St Michaël in Steyl en bestaat uit zes groepsbijeenkomsten (van ongeveer vijf kwartier). Naast een paar korte inleidingen op het thema zijn er reflectie-opdrachten, uitwisseling via korte gesprekjes, beweging, lichaamswerk en verstilling. In de groepsbijeenkomsten zijn er ook geleide meditatie zoals ontspanningsmeditaties, grondingsmeditatie, chakrameditatie, helende meditaties en meditaties voor het hartcentrum op het programma. De meditaties en oefeningen activeren je helende vermogen en laten dit in jou stromen. De retraite is verstillend, dat wil zeggen met momenten van stilte (niet de gehele retraite is in stilte).

De retraite biedt ook volop de kans te genieten van de sfeer van deze plek, van de kloostertuinen, de Maas en de heerlijke maaltijden. Er is ook tijd voor jezelf en er is de mogelijkheid deel te nemen aan de gebedsmomenten (in het Duits) van het klooster.

Data:               Vrijdag 9 - Zondag 11 november 2018
Tijd:                aakomst: 17.00 uur – vertrek 15.00 uur
Kosten:            € 260,- (kamer met douche/wc)
                       € 235,- (2-pers. kamer met douche/wc)
                       € 215,- (kamer met wastafel)                        
                       Inclusief: Eén of tweepersoonskamer op basis van volpension

Begeleiding:      Ton Roumen

Info en aanmelden: 
tonroumen(at)bezinnen(dot)com of 06 307 101 36
www.bezinnen.com

online aanmelden


ZEIT für mich - einfach nur SEIN

27. - 29. Sept. - 2019 (Fr. 17.00 - So. 14.00)


midweek zazen meditatie

maandag 30 september t/m donderdag 3 oktober 2019

Mediteren in stilte met Jeroen Witkam


Mediteren in stilte met Br Jef Boeckmans

Zazen - retraite

15 of 17 t/m 20 oktober 2019


Zingen met hart en ziel

maandag 21 t/m donderdag 24-oktober 2019

Cat: bezinning

Wochenende zum Durchatmen

Herz-Jesu-Hügel Steyl

25. - 27. Oktober 2019

Auszeit fürs Leben


EN: NewsView NewsView View News