Missionarissen van Steyl
Missiehuis St. Michaël
 

VIJF DAAGSE RETRAITE: DE HELENDE KRACHT VAN STILTE

 

woensdag 4 t/m zondag 8 oktober 2017

Het leven is een prachtige gelegenheid zinvol bezig te zijn en op die manier de wereld mee vorm te geven en onszelf te ontwikkelen. Maar vaker ervaren we druk, zeker als er forse prestaties van je worden geëist of als anderen claims op je leggen. Ook komen er veel prikkels op je af die je kunnen overspoelen. Is je leven voldoende in balans? Is er wel genoeg ruimte voor jezelf, voor je eigen reflectie en ontwikkeling?


In deze midweekretraite kun je alle druk, prikkels en onrust achter je laten door te verstillen. Want stilte is een krachtige bron, die je vitaliteit schenkt en zelfs helend is. In de verstilling kun je loskomen van de dagelijkse stress en helderheid scheppen in datgene wat je verwart, waar je over twijfelt of waarnaar je op zoek bent. Verstilling helpt ook oude patronen los te laten en je geest rustig te laten worden en je hart mild en je ontdekken kunt wie je werkelijk bent. 

Tijdens deze retraite kom je in contact met stilte door veel te zwijgen. Het klooster, de plek waar deze retraite plaatsvindt, helpt daarbij omdat het al eeuwenlang een plaats is waar verstilling tot de vanzelfsprekende leefstijl behoort en alles meewerkt de blik naar binnen te richten.

De dagen beginnen met eenvoudige lichaamsoefeningen en een stille ochtendmeditatie. Na het ontbijt in stilte is er een bijeenkomst van ongeveer een uur, met een korte inleiding en ruimte voor gesprek. Dan is er een  meditatie en een reflectieopdracht. De rest van de dag bestaat uit stille meditaties, tijd voor jezelf, reflectie, dagboekaantekeningen, wandelen, rusten, lezen of gewoon niets doen. Er is ook de mogelijkheid van een begeleidingsgesprek. In de avond sluiten we de dag meditatief af.

Deze retraite vindt plaats in het prachtige, aan de Maas gelegen klooster Centrum st Michael in Steyl. Geniet ook van de kloostertuinen, de Maas en de heerlijke maaltijden.

Data:               Woensdag 4 t/m Zondag 8 oktober 2017
Tijd:                 start: 15.30 uur – einde: 13.30 uur
Kosten:            € 425,- (kamer met douche/wc)
                        € 390,- (2-pers. kamer met douche/wc)
                        € 365,- (kamer met wastafel)                        
                        Inclusief: Eén of tweepersoonskamer op basis van volpension

Begeleiding:      Ton Roumen

Info en aanmelden: 
onlineregistratie
tonroumen@bezinnen.com
of 06 307 101 36
www.bezinnen.com
 


Exerzitien für die Steyler Ordensfamilie

15. - 21. Okt. 2018 (Mo. 18:00 - So. 10:00)

für Mitglieder, Partner und Freundeskreise der Steyler...


Zingen met hart en ziel – lang weekend

donderdag 8 t/m zondag 11-november 2018

Cat: bezinning

WEEKENDRETRAITE HELING VINDEN

Vrijdag 9 - Zondag 11 november 2018


Yoga und Jesus / Wochenende

14. – 16. Dez. 2018 (Fr 18:00 – So 13:00)

Meditations- und Gebetstage der besonderen Art


MaZ Missionar / Missionarin auf Zeit

mit den Steylern mitleben–mitbeten–mitarbeiten

Cat: Mission

NL: NewsView NewsView View News