Steyler Missionare
Missionshaus St. Michael
 

MIDWEEKRETRAITE: DE HELENDE KRACHT VAN STILTE

 

maanddag 1 t/m vrijdag 5 oktober 2018

Ogenschijnlijk is stilte nutteloos en verloren tijd, want vaak denken we dat we geen tijd mogen verliezen. Daarom zijn we de hele dag lekker bezig en actief. Maar vaak zijn we té actief en is de balans tussen in- en ontspanning zoek. Hoe kan het rustiger worden in je leven? Dat kan door momenten van stilte in te lassen. Stilte is dus bepaald niet nutteloos. Ze is weldadig, helend zelfs. Ze is een krachtige bron die stress reduceert en je leven vitaliteit schenkt.

In deze midweekretraite kun je alle druk, prikkels en onrust achter je laten door te verstillen. Want stilte is een krachtige bron, die je vitaliteit schenkt en heelt. In de verstilling kun je loskomen van de dagelijkse stress en helderheid scheppen in datgene wat je verwart, waar je over twijfelt of waarnaar je op zoek bent. Verstilling helpt ook oude patronen los te laten, je geest rustig te laten worden en je hart mild. Je gaat ontdekken wie je werkelijk bent.  

Tijdens deze retraite kom je in contact met stilte door veel te zwijgen. Het klooster, de plek waar deze retraite plaatsvindt, helpt daarbij omdat het al eeuwenlang een plaats is waar verstilling tot de vanzelfsprekende leefstijl behoort en alles meewerkt de blik naar binnen te richten.

De dagen beginnen met eenvoudige lichaamsoefeningen en een stille ochtendmeditatie. Na het ontbijt in stilte is er een bijeenkomst van ongeveer een uur, met een korte inleiding. Dan is er een  meditatie en een reflectieopdracht. De rest van de dag bestaat uit stille meditaties, tijd voor jezelf, reflectie, dagboekaantekeningen, wandelen, rusten, lezen of gewoon niets doen. Er is ook de mogelijkheid voor een persoonlijk gesprek.

Deze stilteretraite vindt plaats in het prachtige, aan de Maas gelegen klooster Centrum st Michael in Steyl. Geniet ook van de kloostertuinen, de Maas en de heerlijke maaltijden.

Data:               Maandag 1 t/m vrijdag 5 oktober 2018
Tijd:                 start: 15.30 uur – einde: 13.30 uur
Kosten:            € 455,- (kamer met douche/wc)
                        € 420,- (2-pers. kamer met douche/wc)
                        € 395,- (kamer met wastafel)                        
                        Inclusief: Eén of tweepersoonskamer op basis van volpension

Begeleiding:      Ton Roumen

Info en aanmelden: 
onlineregistratie
tonroumen@bezinnen.com
of 06 307 101 36
www.bezinnen.com


Ein Steyler Wochenende

29. - 31. März 2019

für alle die mehr von Steyl und den Steylern kennen lernen wollen


Wochenende zum Durchatmen

Herz-Jesu-Hügel Steyl

03. - 05. Mai 2019

Auszeit fürs Leben


DE: NewsView NewsView View News