Steyler Missionare
Missionshaus St. Michael
 

weekendretraite - MIJN INNERLIJK KOMPAS

 

Vrijdag 3 - Zondag 5 november 2017

Ken je het gevoel dat je even niet meer weet hoe je verder moet en onzeker of zelfs verward bent? Of misschien is er een algeheel gevoel van ontevredenheid over de koers in je leven. Anderen zullen jou, met de beste bedoelingen, adviseren. Maar je blijft toch het besef houden dat die raadgevingen voor jou niet kloppen. En in je hoofd kom je er ook al niet uit. Want de argumenten voor en tegen wegen allemaal even zwaar.

Je innerlijke kompas biedt uitkomst, dat is vooral je intuïtie, en die kun je leren te gebruiken door er vooral op te gaan vertrouwen en angst los te laten. Deze retraite helpt je gevoel te krijgen voor je innerlijk kompas en je leert hoe je het kunt gebruiken.

Deze weekendretraite biedt een prachtige gelegenheid de geest rustig te laten worden en je hart mild. De retraite vindt plaats in het prachtige, aan de Maas gelegen klooster Centrum st Michael in Steyl, en bestaat uit zes groepsbijeenkomsten (van ruim een uur), waar eenvoudige oefeningen behulpzaam zullen zijn het innerlijk kompas te leren gebruiken.

Naast een paar korte inleidingen op het thema en de deelthema’s bestaat deze retraite uit: meditaties, reflectie-opdrachten, uitwisseling via korte gesprekjes, beweging, lichaamswerk en verstilling. In de avonden ronden we de dag af en brengen deze tot rust.

De retraite biedt ook volop de kans te genieten van de sfeer van deze plek, van de kloostertuinen, de Maas en de heerlijke maaltijden. Er is ook tijd voor jezelf en er is de mogelijkheid deel te nemen aan de gebedsmomenten (in het Duits) van het klooster.

Data:               Vrijdag 3 - zondag 5 november 2017
Tijd:                 aankomst 17 uur – vertrek 15 uur
Kosten:            € 245,- (kamer met douche/wc)
                        € 220,- (2-pers. kamer met douche/wc)
                        € 200,- (kamer met wastafel)                        
                        Inclusief: Eén of tweepersoonskamer op basis van volpension

Begeleiding:      Ton Roumen

Info en aanmelden: 
online-registratie
tonroumen(at)bezinnen(dot)com of 06 307 101 36
www.bezinnen.com

 


Yoga und Jesus / Wochenende

14. – 16. Dez. 2018 (Fr 18:00 – So 13:00)

Meditations- und Gebetstage der besonderen Art


MaZ Missionar / Missionarin auf Zeit

mit den Steylern mitleben–mitbeten–mitarbeiten

Rub: Mission

DE: NewsView NewsView View News